De IFAM indoor nadert met rasse schreden. Nog 10 dagen en het is zover, dan loopt de Topsporthal in Gent hopelijk tot de nok vol voor dé niet te missen afspraak dit indoorseizoen. Wij tellen met Atletieknieuws af naar deze ongetwijfeld mooie atletiekavond en laten elke dag één van de Belgische toppers die hier in actie zal komen aan het woord. Deze keer aan de beurt: Jan Van Den Broeck. Tickets voor deze hoogstaande atletiekmeeting kunt u overigens hier bestellen.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Hoe is jouw voorbereiding op het winterseizoen verlopen?

“Mijn voorbereiding verliep goed. Ik ben de voorbije maand wel een paar keer enkele dagen ziek geweest, maar heb daarna altijd de trainingen probleemloos kunnen hervatten. Omdat ik erg scherp sta, ben ik vatbaarder voor ziekte. Ik heb er net ook een één week durende stage in Tenerife opzitten, en ook daar ging het vlot. De aandacht ging naar het snelheidswerk, en dat gaat zeker lonen.”

Hoe kijk je terug op je eerste wedstrijden? Bracht het al wat je er van verwacht had?

“Ik heb twee 400m’s gelopen, en daar hield ik telkens een goed gevoel aan over. De 400m op het Vlaams indoorkampioenschap afgelopen weekend was zelfs buiten verwachting goed. Mijn trainer Frankie De Feyter had een chrono onder de 50″ voor ogen, maar het werd 49″08, goed voor een nieuw indoorrecord.”

Vanwaar jouw keuze voor de IFAM?

“De IFAM indoor staat garant voor een mooi deelnemersveld en veel volk. Dat is nu ook niet anders, en met Arnaud Ghislain heeft de organisatie een goede haas aangetrokken die mij hopelijk naar de limiet kan loodsen. Ook de concurrentie is niet mals met onder meer de Keniaan Kiptonui (1’45″47), de Nederlander Kupers (1’45″68) en nog tal van andere toppers waaronder ook Pierre-Antoine Balhan.”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf?

“Ik mik resoluut op de EK-limiet op de IFAM indoor. Die 1’48″08 is mijn inziens zeker haalbaar en de afgelopen wedstrijden gaven me zeker en vast vertrouwen. Ik ben ervan overtuigd dat ik de limiet waard ben, en hopelijk komt die er dan ook uit.”

Naar welk nummer van de IFAM kijk je het meest uit en waarom?

“De 400m horden wordt ongetwijfeld een nummer om naar uit te kijken. Bij de heren verschijnt Michael Bultheel aan de start, mijn roommate in Zürich. Ik ben benieuwd naar wat hij gaat kunnen op dit ongewone nummer en zijn gestalte. Ook mijn verloofde Marjolein Lindemans zal ik natuurlijk in de gaten houden. Zij neemt de hoge horden en het hoogspringen voor haar rekening.”