Met nog 3 weken te gaan voor de IFAM Indoor ogen de deelnemerslijsten ronduit indrukwekkend. Bijzonder veel nationale en internationale kleppers zakken op 7 februari af richting de Topsporthal te Gent, waaronder ook een sterke Nederlandse delegatie.

Thijmen Kupers liep in 2013 zijn EK-minimum op de IFAM Indoor. - Foto: Jasper Jacobs
Thijmen Kupers liep in 2013 zijn EK-minimum op de IFAM Indoor. – Foto: Jasper Jacobs

Zowat op alle nummers zijn onze noorderburen sterk vertegenwoordigd. Op de korte sprintnummers maken o.a. Esther Akihary (60m) en Brian Mariano (60m) hun opwachting, maar ook Patrick Van Luijck (200m) wist de organisatie te strikken. Blade Marlou Van Rhijn zal zich ook willen mengen in de debatten. Zij gaat de strijd aan met de valide atleten op de 60m. Op de 400m is het uitkijken naar Terrence Agard, die het opneemt tegen onder meer Dylan Borlée. Op de 800m hoopt ook Thijmen Kupers zijn duivels te ontbinden en op de 1500m staan Maureen Koster en Richard Douma aangemeld. Op beide nummers lopen inschrijvingen bovendien als trein. Bij de dames is het de Turkse Koyuncu (4’03″41) die de deelnemerslijst momenteel aanvoert, bij de mannen is die rol weggelegd voor de Spanjaard Casado (3’32″70). Op de 3000m zal Dennis Licht zich trachten te plaatsen voor het EK indoor in Praag. Met luxehaas Kim Ruell en vier atleten met een record onder de 7’50” lijkt dit zeker en vast haalbaar. Op de 60m horden krijgen we een Belgisch-Nederlands onderonsje. Eline Berings en Anne Zagré nemen het op tegen Sharona Bakker en Rosinna Hodde, maar het wordt ook uitkijken naar wat de beloftevolle Nadine Visser uit haar hoed kan toveren. De grootste naam die op deze deelnemerslijst prijkt is echter die van Susanna Kallur, wereldrecordhoudster op de 60m horden en bezig aan een comeback. De IFAM-organisatie koos er dit jaar voor om ook een ongewoon nummer te programmeren: de 400m horden. Bij de vrouwen wordt het wereldrecord aangevallen, bij de heren het Europese record. In beide nummers hebben zich ook reeds twee sterke Nederlanders aangemeld: Isa Videler en Jesper Arts.

Ook in de kampnummers krijgen we een sterke Nederlandse inbreng. Zo schreef Nils Mulder zich al in voor het polsstokspringen, Douwe Amels en Hans Verheijde voor het hoogspringen bij de heren, Sietske Noorman bij de vrouwen en Femke Pluim in het polsstokspringen bij de vrouwen. De voorinschrijvingen staan echter nog een tijdje open, dus de kans is groot dat er nog heel wat atleten zich gaan aanmelden.

Tickets bestellen voor de IFAM Indoor? Het kan hier.

Inschrijven voor deze internationale topmeeting? Het kan hier.