Vandaag heeft de Vlaamse Atletiekliga de deelnemerslijst voor het Vlaams indoorkampioenschap AC online geplaatst. Op zondag 25 januari treden heel wat nationale toppers voor het eerst in actie.

Op de 400m test Jan Van Den Broeck nog eens zijn snelle benen. Op de 60m horden is er Dario De Borger, die na zijn stage in Tenerife wellicht ook eens wil kijken of hij al dan niet in de buurt komt van het EK-minimum (7″69). In het verspringen nog geen Mathias Broothaerts, wel Cedric Nolf en Jeroen Vanmulder. In het polsstokspringen krijgt Ben Broeders onder meer concurrentie van tienkampers Niels Pittomvils en Hans Van Alphen. In het kogelstoten maakt discuswerper Philip Milanov zijn opwachting.

Bij de dames tekent Eline Berings zowel op de 60m als 60m horden present. Het zou niet de eerste keer zijn dat Berings zich bij haar eerste wedstrijd al veilig stelt van deelname aan een internationaal kampioenschap. Om zeker te zijn van haar ticket naar Praag, moet ze 8″10 of sneller klokken. Nog op die 60m horden onder meer meerkampster Marjolein Lindemans. De Atletiek Vlaanderen-atlete trekt bovendien ook haar springspikes aan voor het verspringen. Nog een atlete van Atletiek Vlaanderen in het kogelstoten: Jolien Boumkwo.

De volledige deelnemerslijst vindt u hier.