Het indoorseizoen is inmiddels goed en wel van start gegaan, maar op de wedstrijden met inzet is het nog even wachten. Een hele resem Belgische toppers ambiëren deze winter een EK-ticket, de IFAM indoor op 7 februari biedt daarvoor een uitgelezen kans.

Het jonge evenementenbureau Maspoe neemt dit jaar de draad opnieuw op. Outdoor zorgen ze steevast voor een hoogstaande meeting, indoor zijn ze er een jaar tussenuit geweest. Desalniettemin mikt de organisatie al meteen hoog en doen ze er alles aan om nagenoeg alle nationale en enkele Europese kleppers te strikken.
IFAM_indoor_affiche 26122014

De deelnemerslijst krijgt langzaam maar zeker vorm met alvast enkele ronkende namen.  Wie al eens een kijkje heeft genomen op de deelnemerslijst, zal het ongetwijfeld beamen. Zowel Olivia (400m), Dylan (400m), Kevin als Jonathan Borlée (discipline nog te bepalen) zullen present tekenen. Op de 60m horden vindt een duel België-Nederland plaats met Eline Berings en Anne Zagré versus Sharona Bakker en Rosina Hodde. Ook naar de 800m wordt het opnieuw uitkijken met reeds Pierre-Antoine Balhan, Jan Van Den Broeck en de Nederlandse topper Thijmen Kupers op de deelnemerslijst. Op de 1500m richt Sofie Van Accom haar pijlen op de EK-limiet, op de 3000m wederom Nederlandse inbreng met Dennis Licht, die op zijn weg naar het EK-minimum onder meer Kim Ruell zal vinden. Het slotnummer, de 400m horden, is eveneens reeds ontzettend sterk bezet. Europees recordhouder Richard Yates wil maar al te graag de IFAM afsluiten met een nieuw Europees record, het weerwerk zal van Italiaanse en Duitse kant komen, maar ook Michael Bultheel bindt zijn spikes aan voor een dubbele baanronde met obstakels! Ook de kampnummers beloven bijzonder interessant te worden. Aangezien de komst van heel wat nationale (en enkele internationale) topatleten daar zo goed als vaststaat, kunnen we u nog  weinig met 100% absolute zekerheid meegeven, maar wat we wel al uit de doeken kunnen doen: het worden eveneens stuk voor stuk nummers om duimen en vingers van af te likken. Komende weken komt u vast en zeker meer te weten over de deelnemers en eventuele nieuwe grote namen op onze site.

Tickets bestellen voor deze hoogdag? Het kan hier.

Inschrijven voor deze internationale topmeeting? Het kan hier.

De site van de IFAM Indoor met heel wat andere informatie vindt u hier.