Vorige week lag de focus nog op het EK veldlopen in Samokov, zondag komt Almensh aan de start van de vierde manche van de Lotto CrossCup. Ze is ambitieus, want ze wil graag binnen de eerste drie eindigen in het Park van Laken.

Belete, die op het EK als vanouds goed voor de dag kwam, is nog niet helemaal gerecupereerd van haar EK-avontuur, maar desondanks beseft ze dat ze er goed voor staat. “Ik verwacht dat het parcours er door de regen van de voorbije dagen erg modderig zal bijliggen”, aldus Almensh op de Atletiek Vlaanderen-site. “Ik wil zondag graag in de top drie eindigen.”

Na Brussel volgt op 10 januari de landencross in Edinburgh, twee weken later staat de CC-manche in Hannuit op haar agenda. ““Daarna maken we een tussenbalans op. Als het weer niet te winters wordt en als mijn knie me niet hindert, blijf ik wellicht in België verder trainen. In het omgekeerde geval trek ik op stage naar Ethiopië.”

Het WK veldlopen, waarvoor Almensh rechtstreeks geselecteerd is door haar vierde plek op het EK, past niet in de planning. “Het is voor mij te laat in het winterseizoen en ook de verre reis met een groot tijdverschil maakt het er niet gemakkelijker op. Ik richt mijn pijlen volledig op het WK outdoor in Peking.”