Home » Nieuws » Nationaal » Koen Naert over clubwissel: “Net zoals RESC, heb ik nog altijd veel ambitie”
Koen Naert - Foto: Jasper Jacobs

Koen Naert over clubwissel: “Net zoals RESC, heb ik nog altijd veel ambitie”

Gisteren raakte bekend dat Koen Naert Eendracht Aalst vanaf nieuwjaar inwisselt voor het Brusselse Excelsior (RESC). “Ik heb gekozen voor een club met grote sportieve plannen, die me weer kan laten verder groeien”, licht de Erembodegemmenaar zijn keuze toe.

koen naert resc “Nadat ik te horen kreeg dat mijn contract bij Atletiek Vlaanderen niet verlengd zou worden, ben ik meteen de zoektocht gestart naar een nieuwe club”, steekt Naert van wal. Of dat nu een Vlaamse of Waalse club was, vond hij onbelangrijk. “Dat het nu toevallig een Waalse club is, daar vallen velen blijkbaar over, maar ik absoluut niet. De club ligt op zo’n 5 minuten van mijn werk en amper 20 minuten van mijn deur, maar ook dat doet er eigenlijk weinig toe.” In de eerste plaats voelde Koen zich goed bij de toekomstvisie van de club, die hem ook toelaat zich verder te ontwikkelen. “Ik heb gekozen voor een club met ambitie en een club die me bij mijn eigen ambities kan helpen.” Net als bij de Vlaamse Atletiekliga zal de verpleegkundige in het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek gewoon elite blijven bij de LBFA, geen prof. “Ik word gewoon weer een amateur met ambitie”, benadrukt Koen.

Met de knieblessure, waardoor Koen genoodzaakt werd om de Lotto CrossCup-manche in Roeselare en bijgevolg het EK veldlopen te schrappen, gaat het inmiddels beter. “Brussel komt komende zondag nog te vroeg aangezien ik conditioneel nog niet ver genoeg sta. Sinds eergisteren ben ik weer aan het lopen, dus voorzichtig opbouwen is nu de boodschap.”