Home » Nieuws » Nationaal » Koen Naert verkast naar RESC

Koen Naert verkast naar RESC

Nadat voormalig clubgenoot Lander Tijtgat eerder dit jaar al van Eendracht Aalst naar het Vilvoordse VAC trok, verlaat nu ook Koen Naert de zwarthemden. Dat maakte de Erembodegemnaar bekend op zijn Facebookpagina. “New life, new goals en echt nog wel met veel ambitie”, klonk het.

Koen Naert, die zijn contract bij Topsport Vlaanderen op het einde van het jaar ziet aflopen, had er nochtans verschillende succesvolle jaren opzitten bij Eendracht Aalst, waar de West-Vlaming zich aansloot na lidmaatschap bij fusieclub FLAC. Vorige winter nog haalde Naert een bijzonder knappe negende stek op het EK in Belgrado. Dit winterseizoen liep niet van een leien dakje. Naert koesterde grootse ambities voor het EK veldlopen in Samokov, maar kon zich niet kwalificeren met een aanslepene knieblessure.

Atletiek Vlaanderen-voorzitter Ivo Hendrix had over de stopzetting van het contract van Naert vorige maand nog het volgende te zeggen:koen naert resc “Het contract van Koen Naert wordt evenmin verlengd omdat hij te weinig potentieel bewijst voor Olympische selectie in 2016. Dat Koen op de EK Cross uitstekend voor de dag kwam weegt daar niet tegenop. Je zou kunnen zeggen dat het Vlaamse topsportbeleid en de traditie van onze atletieksport zich op een verschillende golflengte bevinden.”

Royal Excelsior

Naert verkast vanaf 1 januari naar het Brusselse Excelsior (RESC). De blauwhemden hebben al verschillende toppers in hun ledenbestand, in het bijzonder op de midden- en langeafstand. Onder meer Pierre-Antoine Balhan, Kim Ruell en Franky Hernould komen uit voor Excelsior. Excelsior werpt zich bovendien al enkele jaren op als sterkhouder bij de mannen en vrouwen, zowel op interclub als op nationale aflossingskampioenschappen.