Afgelopen week werd het programma van de IFAM indoor, die op 7 februari plaatsvindt, bekendgemaakt. De organisatie kwam met een verrassing naar buiten, want ook een 400m horden zou op het programma komen te staan. Zopas bereikte ons het nieuws dat enkele toppers hun deelname al bevestigd hebben.

Langs Belgische zijde gaat het om Michael Bultheel. De FLAC-atleet, die afgelopen zomerseizoen met brio de Belgische titel opeiste en bovendien twaalfde werd op het EK, waagt zich aan twee rondjes in de Topsporthal mét horden. De tegenstand is op z’n minst niet van de poes. Er is ene Richard Yates, die het Europese indoorrecord op de 400m horden op zijn naam heeft staan met 50″21. Na een mooi zomerseizoen wil de Brit van de ideale gelegenheid gebruik maken om het record scherper te stellen. Naast Bultheel, ligt de komst van de beloftevolle Duitser Christian Heimann ook al vast.

Niall Flannery zorgde met 48"96 voor een knaltijd op de IFAM outdoor in 2014. - Foto: Tomas Sisk
Niall Flannery zorgde met 48″96 voor een knaltijd op de IFAM outdoor in 2014. – Foto: Tomas Sisk

Momenteel is de organisatie nog druk in onderhandeling met andere atleten. Zo zakken de Fransman Adrien Clemenceau en de Brit Niall Flannery vermoedelijk ook af naar Gent. Vooral die laatste atleet heeft afgelopen zomer fel van zich laten spreken door onder meer vierde op de Commonwealth Games te worden, maar hij klokte op de lage horden ook de vierde Europese tijd in 2014. Afgaande op zijn chrono’s zou hij ook in staat moeten zijn om het Europees record te verbeteren. Het wereldrecord, dat met 48″78 op naam staat van tweevoudig Olympisch kampioen Felix Sanchez, zal wellicht niet sneuvelen. Al weet je natuurlijk nooit wat een hopelijk tot de nok gevulde Topsporthal met een atleet kan doen.

Tickets bestellen voor de IFAM indoor? Dan kan via deze link.

Inschrijven is ook mogelijk, dat kan via deze pagina.