De collega’s van de Amerikaanse atletiekwebsite Flotrack hadden er hun werk van gemaakt. De laatste dagen en weken waren ze erin geslaagd om het eerste Beer Mile World Championship in elkaar te steken én dat evenement ook heel hard te hypen. Een nieuw wereldrecord kwam er afgelopen nacht uiteindelijk niet van. Corey Gallagher mag zich desalniettemin een jaar lang wereldkampioen noemen.

De 27-jarige Corey Gallagher kroonde zich in het Amerikaanse Austin (in Texas) tot wereldkampioen op de biermijl. De Canadese postbode won in 5’00″23. Hij finishte een zevental seconden voor Michael Cunningham en 21 seconden voor Jim Finlayson. “Ik mikte op het wereldrecord”, zei Gallagher. “Maar ik kwam helaas 4 seconden tekort. Het was hoedanook mooi geweest om onder de 5 minuten te blijven.” Gallagher ging wel naar huis met 2500 dollar prijzengeld. Er werd ook veel verwacht van Olympiër Nick Symmonds. De vijfvoudige Amerikaanse kampioen werd echter pas zevende in 5’41″71.

Bij de vrouwen won Beth Herndon. De 29-jarige voormalige veldloopster zegevierde in een nieuw wereldrecord van 6’17″76. Zij kreeg bovenop haar 2500 dollar prijzengeld nog eens een bonus van 2500 dollar voor het wereldrecord. De onttroonde wereldrecordhoudster Chris Kimbrough, een 45-jarige moeder van zes kinderen, werd vierde.

Vier biertjes

Op de biermijl werken de lopers 4 rondjes op de piste af. Daarbij geldt dat ze voor elke ronde ook een biertje moeten drinken. Het onofficiële wereldrecord op de biermijl is sinds april dit jaar in handen van James Nielsen. De man klokte solo 4’57″10 (zie video hieronder). Ook Nielsen was uitgenodigd op het WK, maar daagde niet op.

Uitslagen

MEN’S ELITE


WOMEN’S ELITE