Ali Hamdi, die lang sukkelde met een ontsteking aan de voet, begint deze week aan zijn veldloopseizoen. De 1500 meterloper doet dat in het rood-witte truitje van DCLA. Hij traint sinds enkele maanden ook met Rik Didden als nieuwe coach.

Sinds oktober zakt de atleet uit Grimbergen vaker naar Heverlee af om er met zijn nieuwe trainer het winterseizoen voor te bereiden. Naast Hamdi begeleidt Didden in Leuven ook onder meer Pieter-Jan Hannes, Stijn Baeten, Nicky Coemans en Imana Truyers. “Dat ik met Nicky en Stijn kan samen trainen is aangenaam. Pieter-Jan gaat voorlopig veel te hard. Ook al omdat de sportinfrastructuur in het Leuvense een stuk beter is leek de overstap naar DCLA mij een redelijk gemakkelijke keuze. Daarenboven is DCLA een club die haar topatleten ondersteunt en op een professionele manier kan begeleiden, denk maar aan de samenwerking met Bakala Academy.” Ondertussen werkt Hamdi rustig aan de terugweg naar een topconditie, waarbij hij trainingen op de crosstrainer combineert met looptrainingen.

Zondag loopt de 25-jarige Hamdi zijn eerste veldloop van het seizoen in Wespelaar. “Ik heb nog behoorlijk wat trainingsachterstand, maar we bouwen rustig verder op. Ik hoop met DCLA wel al naar het ECCC  te kunnen in februari, maar daarvoor ga ik mij moeten bewijzen in de lange cross in Brussel. In het algemeen wil ik mijn steentje bijdragen aan interclubs en aflossingen.” Door de opgelopen achterstand liggen de ambities nog niet extreem hoog, maar ze zijn er toch. “Podium op het BK korte cross en onder de 3.40 op 1500 in de zomer. Wat daar nog bijkomt is absoluut bonus.”