Op de eerste manche van de Lotto CrossCup, twee weken geleden te Gent, verging het Koen Naert iets minder goed. De atleet van Eendracht Aalst zette over de 4500m een tiende tijd neer, een prestatie waar hijzelf niet zo tevreden mee was. Zondag wil hij in Mol zeker en vast beter voor de dag komen.

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Omdat de Erembodegemmenaar half september in het huwelijksbootje stapte, kende hij een kortere voorbereiding dan gewoonlijk. Vorig jaar kwam Koen als zesde Belg over de finish aan het Zilvermeer. Ondanks dat het zand niet echt zijn ding is, hoopt hij zondag toch progressie te tonen. “Op de Relays in Gent geraakte ik niet echt op dreef”, vertelt Koen op de site van Sport.be. “Intussen heb ik wat achterstand kunnen goedmaken en zou ik beter uit de verf moeten komen.”

Koen Naert wil  wil zichzelf vooral geen druk opleggen. De negende van het EK veldlopen vorig jaar, wil dit jaar opnieuw schitteren op datzelfde kampioenschap, en dat vindt pas over een kleine 40 dagen plaats. Dit jaar is the place to be het Bulgaarse Samokov, op zo’n 1.350 meter hoogte. “Ik heb tests laten doen om te zien wat de hoogte doet met mijn VO2 max. Het verlies blijkt miniem te zijn, dus dat is alvast veelbelovend.”