Het parcours van de marathon in New York bleek in het verleden niet één van de snelste te zijn, maar de editie van aanstaande zondag zal op zijn minst een zware strijd opleveren voor de overwinning. Zowel bij de mannen als de vrouwen tekent de titelverdediger present, maar in beide gevallen zullen ze stevige concurrentie ondervinden.

De Keniaan Geoffrey Mutai kan de eerste loper sinds huidig topcoach Alberto Salazar worden om de New York City marathon drie keer op een rij te winnen.  Hij krijgt daarbij wel de stevige concurrentie van de man die zich tot een maand geleden wereldrecordhouder mocht noemen, Wilson Kipsang. Ook regerend Olympisch- én wereldkampioen Stephen Kiprotich is van de partij. Van Amerikaanse zijde zal de tegenstand komen van Meb Keflezighi, die dit jaar al de Boston marathon won.

Bij de dames twee topfavorietes. Titelverdedigster Priscah Jeptoo uit Kenia krijgt concurrentie van haar landgenote en tweevoudig winnares van de London Marathon, Mary Keitany. Behalve Jeptoo staan er nog maar liefst drie voormalige winnaressen aan de start. Ook de tweede van vorig jaar Buzunesh Deba, een Ethiopische die in New York woont, staat aan de start. Een wedstrijd om niet te missen dus. Live op Eurosport vanaf 14u30 Belgische tijd.