Met de CrossCup-Relays van zondag 26 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2014-15 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Zenobie Vangansbeke (ACME) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De CrossCup-eindwinnares van 2012-13 bij de beloften vrouwen kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
De voorbereidingen liepen zeer vlot tot een kleine twee weken geleden. Ik heb dan namelijk last gekregen van mijn ITB (iliotibiale band/lopersknie – nvdr), dus momenteel staat lopen op een laag pitje. Nu ben ik vooral alternatieve trainingen aan het doen op de fiets & in het water.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* De wedstrijdplanning staat nog niet vast, het valt te zien wanneer ik volledig blessurevrij zal zijn.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Eerst & vooral terug blessurevrij geraken. Daarna hoop ik een beter seizoen te hebben dan vorig jaar en verder zien we wel.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Ik heb niet echt zicht op mijn rechtstreekse concurrenten, dat zal snel duidelijk worden tijdens de eerste wedstrijden.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* /

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* /

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

banner MegaSpikewinterkriebels