Met de CrossCup-Relays van zondag 26 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2014-15 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Simon Debognies (OEH) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De nummer 3 van het BK Veldlopen (Juniors Mannen), kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
Zeer goed! Vanaf eind augustus ben ik stilaan beginnen op te bouwen naar het winterseizoen toe. Tot nu toe verliep alles vlekkeloos en blessurevrij. Ik voel dat de conditie elke week beter wordt. Nu is het ongeduldig wachten op de eerste wedstrijden.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Voor mij staan normaal volgende wedstrijden op het programma: CC Relays, Tilburg (korte), CC Roeselare, EK, ECCC, CC Dour (korte) en BK Cross. De wedstrijdkalender kan je ook altijd terugvinden op de website van mijn team (www.olympicrunningteam.com).

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Mijn winterseizoen staat vooral in het teken van het EK Cross in Samokov. Daar moet ik echter wel eerst geraken, dus ik mik op een selectie in Roeselare. Afhankelijk van mijn prestatie op het EK, zal ik misschien deelnemen aan de cross in Edinburgh en wie weet zelfs het WK in China. Ik zal ook enkele korte crossen lopen en ook op deze kortere afstanden hoop ik natuurlijk op mooie prestaties.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
Bij de junioren verwacht ik wel wat tegenstand van mannen zoals Dieter Kersten. Op de korte cross is de concurrentie moeilijker in te schatten, omdat het niveau hier toch wel een stukje hoger ligt dan bij de junioren.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Dit wordt ongetwijfeld Philip Cortvriendt op de korte cross!

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
*
Buiten mezelf (12m) koos ik voor club -en teamgenoten Isaac Kimeli (20m), Thomas De Bock (10m), Philip Cortvriendt (6m) en Mohammed Mazid (2m). Aangezien we samen trainen kan ik hen beter inschatten dan andere atleten en weet ik dat ze zullen schitteren deze winter. Mijn mannenploeg bestaat dus enkel uit OEH-atleten. Bij de vrouwen stelde ik Lisa Rooms (OEH – 7m), Jana Goddeeris (ORH – 5m), Almensch Belete (VAC – 25m), Astrid Verhoeven (LEBB – 12m) en Maaike Ryngaert (AZW – 1m) op
> Totale waarde van Simon zijn “Mud Runners”: 100 miljoen;

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Ik start niet bepaald met zeer hoge verwachtingen, maar je weet natuurlijk nooit. Wel verwacht ik beter te doen dan vorig jaar. Ik heb zeker en vast vertrouwen in mijn opgestelde atleten!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

banner MegaSpikewinterkriebels