Brian Flemming, een man uit Michigan, loopt dit weekend zijn eerste halve marathon. Op zich geen bijzonderheid, ware het niet dat de man twee jaar geleden nog 175 kilogram zwaarder was. Met zijn deelname aan de Metro Detroit Chevy Dealers International Half Marathon haalt Flemming geld op voor die vrouw die zijn leven redde.

Twee jaar geleden woog Flemming nog ruim 280 kilogram en had hij een alcoholverslaving. Via een spelletje op zijn smartphone kwam Flemming in contact met Jackie Eastham, een Londense. De twee leerden elkaar beter en beter kennen en spraken verschillende keren af. Het was Jackie, die zelf aan myotone dystrofie lijdt, die hem overhaalde om zijn leven terug in handen te nemen. Ook voor haar was het immers essentieel dat ze goed zorg droeg voor haar lichaam om haar symptomen onder controle te krijgen.

Het inspireerde Flemming om meteen te stoppen met drinken en hij begon zelfs te sporten, eerst wandelen en later lopen. Flemming liep elke dag meer en meer en de kilo’s vlogen eraf. In zijn queeste naar de marathon loopt Flemming zondag zijn eerste halve marathon. Met zijn deelname zamelt hij geld in voor een fonds dat investeert in onderzoek naar myotone dystrofie, ter ere van Jackie.

“Er zijn zoveel mensen die met gelijkaardige problemen als mezelf sukkelen”, aldus Flemming aan de vooravond van zijn halve marathon. “Ik hoop dat ik ze kan inspireren zoals Jackie mij inspireerde zodat ik hen erop kan doen vertrouwen dat er licht aan het eind van de tunnel is.”