Met de CrossCup-Relays van zondag 26 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2014-15 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Steven Casteele (KKS) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De nummer 8 van het EK Veldlopen 2013 (Juniores Mannen), kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Jeroen De Meyer
Foto: Jeroen De Meyer

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
De voorbereiding verliep vrij goed, tot een 3-tal weken geleden. Mijn trainingen gingen heel goed, ik liep een stuk sneller dan vorig jaar op hetzelfde moment. Maar dan kreeg ik last van mijn iliotibiale band (ook wel lopersknie genoemd, nvdr). Ik heb dan een week niet mogen lopen, en nu ben ik terug begonnen met start2run.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Ik doe bijna alle CrossCup wedstrijden mee, maar de kans bestaat dat ik op de dag van Dour deelneem aan het Frans Kampioenschap.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik zou graag terug deelnemen aan het EK, maar dat zal enkel mogelijk zijn indien ze een ploeg sturen. In de andere wedstrijden wil ik beter doen dan vorig jaar.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
Ik ben eens benieuwd wat mijn broer Mathijs al zal kunnen in de eerste crossen. Hij is de hele zomer wel geblesseerd geweest maar volgens mij zal hij er ook wel terug staan. En ik verwacht tevens een mooie strijd tussen Dries Basemans en mezelf!

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Ik zie Isaac Kimeli wel zotte dingen doen dit veldloopseizoen. En ik ben ook benieuwd naar wat Astrid Verhoeven zal doen bij de grote dames.

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Koen Naert (EA – 22m) is de kopman van mijn ploeg. Hij zal voor de topresultaten moeten zorgen
* Michel Basemans (DCLA – 6m) is goed aan het trainen en is naar mijn mening een koopje
* Mathijs (13m), Tom (3m) & ikzelf (14m):  omdat ik in mijn broers & mijn eigen kunnen geloof, plus dat Tom ‘maar’ 3 miljoen waard is
* Karen Van Proeyen (ROBA – 11m) is de kopman in mijn vrouwenteam
* Astrid Verhoeven (LEBB – 12m) zal een mooi aantal puntjes pakken met (hopelijk) een EK-deelname en haar andere wedstrijden
* Julie Van De Velde (FLAC – 9m) zal opnieuw een mooi seizoen draaien
* Charlotte Dewilde (KKS – 7m) heeft vorig jaar een aantal mooie resultaten laten zien
* Sara Vande Velde (DUFF – 3m) zal genoeg puntjes pakken en ze kost maar 3miljoen
> Totale waarde van Stevens “My Team”: 100 miljoen;

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Ik hoop vooral dat de atleten in mijn ploeg individueel zullen schitteren. En dan zal mijn ploegje ook wel hoog eindigen!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

banner MegaSpikewinterkriebels