Bashir Abdi moet het veldloopseizoen aan zich voorbij laten gaan. De Gentenaar blijft gehinderd worden door een peesblessure aan de linkervoet.

“Mijn pees was al geïrriteerd tijdens de hoogtestage voorafgaand aan het EK in Zürich”, begint Abdi zijn verhaal op de website van Atletiek Vlaanderen. “Tijdens de 10.000m heb ik op de harde piste in Zürich een peesscheur opgelopen. Daarna heb ik ondanks de pijn toch ook nog de 5.000m gelopen.” Ondanks relatieve rust na dat EK moest Abdi begin september ook al passen voor de Memorial Van Damme.”Omdat ik niet pijnvrij kon lopen en de voet gezwollen bleef, heb ik verder onderzoek laten uitvoeren”, zegt Abdi.

Intussen liep Abdi in de maand september rond met een loopbot, maar bij een controle op het einde van de maand bleek dat de pees nog niet volledig geheeld was. “Ik heb geen planning voor de winter meer en moet het veldloopseizoen met pijn in het hart uit mij hoofd zetten”, klinkt Abdi, vorig jaar nog tweede op het BK veldlopen. “Heel jammer is dat. Ik hoop tegen het einde van het winterseizoen opnieuw een basis te kunnen leggen.”