Mahiedine Mekhissi heeft besloten zijn singletje te doneren aan het sportmuseum van Louis Nicollin. Door het vroegtijdig uittrekken van dat bewuste truitje, werd de Franse badboy gediskwalificeerd op het EK.

Mahiedine Mekhissi heeft zijn verleden niet mee en dat speelde ook op het EK in zijn nadeel. Toen hij vroegtijdig begon te vieren toen hij op winst op de 3000m steeple afstoof en daarbij zijn truitje uittrok, was de jury not amused. De Fransman werd zelfs uit de uitslag geschrapt (herbekijk het fragment hierboven).

Het museum van Louis Nicollin herbergt meer dan 3000 voetbaltruitjes, maar ook onder meer de fiets van gevallen ster Richard Virenque. Mekhissi ontmoette Nicollin op een rugbywedstrijd en sprak lovend over de curator van het museum. “Het was een leuke ontmoeting met een gepassioneerd man”, zei Mekhissi daarover.

Ook de Franse snelwandelaar Yohann Diniz doneerde eerder al zijn truitje aan het museum.