Met het BK estafetten van afgelopen weekend achter de kiezen, zit voor veel atleten het zomerseizoen er op. Tijd voor ontspanning dus! Met de vierde editie van het voetbaltornooi voor atletiekclubs van komende zaterdag nemen heel wat atleten het graag eens op een andere sportieve manier tegen elkaar op. Sportaround, die het evenement organiseert, kondigt niet minder dan 38 ploegen aan.

voetbaltornooi voor atletiekclubs sportaroundEr nemen in totaal 27 mannenploegen en 11 vrouwenploegen deel. De ploegen komen van over het hele land. De favoriet bij de mannen is de ploeg met o.a. Jérôme Kahia, Tarik Moukrime, Dylan Borlée, Damien Broothaerts, Chamberry Muaka,… Een samensmelting van de finalisten van vorig jaar. Natuurlijk zijn ook de andere ploegen zijn niet te onderschatten. Zo nemen de winnaars van de eerste en tweede editie, namelijk AV Lokeren en KAAG, ook terug deel.

Bij de vrouwen zijn De Deinse voetbalvrouwen, de winnaressen van vorig jaar favoriet, maar ook zij zullen het niet onder de markt hebben met enkele ploegen die luidop zeggen dat ze voor de overwinning gaan.

Het voetbaltornooi voor atletiekclubs vindt zaterdag 27 september plaats. De eerste wedstrijden beginnen om 10u en de finales wordt omstreeks 18u gespeeld. In totaal worden niet minder dan 88 wedstrijden afgewerkt. Tijdens de dag is er tevens een jongleercompetitie en een competitie ‘latje trap’.

Wie honger heeft kan genieten van een lekkere BBQ of de lekkere broodjes en hotdogs. Voor de BBQ kan op voorhand gereserveerd worden via sportaround@hotmail.com.

Poules

De verschillende teams zijn ingedeeld in poules (7 bij de mannen, 3 bij de vrouwen). Bekijk hier wie het tegen wie opneemt in de groepsfase.

Goede doel

De opbrengst van het voetbaltornooi gaat integraal naar de werking van Sportaround! Wie nieuwsgierig is naar wat Sportaround allemaal doet, kan op zondag 28 september op dezelfde terreinen komen kijken naar ‘De Gentsche cup’, een minivoetbaltornooi voor de Gentse jeugd. Of wordt gerust een vriend van Sportaround op Facebook: www.facebook.com/sportaround, doen!