Tienkamper Hans Van Alphen maakt binnen anderhalve week zijn comeback op de meerkamp. Voor Van Alphen, geruime tijd op de sukkel met verschillende blessures, wordt het zijn eerste tienkamp op twee jaar tijd.

Twee jaar geleden werd Hans Van Alphen vierde op de Olympische Spelen in Londen. Na die knappe prestatie ging het bergaf met de nationale recordhouder. Van Alphen sukkelde van de ene blessure in de andere en kwam niet meer tot een volledige tienkamp.

Deze zomer poogde Van Alphen via verschillende kleinere wedstrijden zich alsnog klaar te stomen om zich te plaatsen voor het EK, maar ook voor de tienkamp in Götzis moest hij passen. Op donderdag maakte Van Alphen bekend dat hij alsnog fit is geraakt voor de tienkamp van Talence. ” “Mijn eerste tienkamp in twee jaar”, tweette hij. “In de voorbije twee jaar kon ik in zes van de tien disciplines niet deelnemen aan wedstrijden. #spannendetijden.”

Van Alphen schreef de Decastar tienkamp in Talence al tweemaal op zijn naam (in 2011 en 2012). Onder meer Europees vice-kampioen Kevin Mayer komt er dit jaar ook in actie.