Seppe Thys maakt vroeger dan verwacht een einde aan zijn atletiekseizoen. Normaal gezien moest de 400m op het Belgisch Kampioenschap beloften het hoogtepunt worden van zijn seizoen maar die wedstrijd moet de atleet van AC Meetjesland schrappen.

Het seizoen van Seppe Thys liep niet helemaal op wieltjes. Na een knieoperatie afgelopen winter en hamstringblessure liep Thys teveel kwalitatieve
trainingsachterstand op waardoor hij tevergeefs bleef zoeken naar zijn beste vormpeil. Even leek er beterschap op komst met een seizoensbeste van 47″35 op de nationale kampioenschappen. Ook op de provinciale aflossingskampioenschappen in augustus haalde Thys twee titels binnen.

Kort nadien kreeg Thys echter opnieuw last van de rechterhamstring. Er werd een chronische peesontsteking van de rechterhamstring vastgesteld. Samen met trainer Philip Gilson werd beslist om een einde te maken aan het seizoen om de blessure volledig te laten herstellen. Na deze rustperiode volgt de opbouw voor komend winterseizoen waar Seppe Thys opnieuw 100% fit wil zijn.