Stijn Baeten heeft zijn seizoen vroegtijdig moeten stopzetten. De atleet van Bonheiden kreeg woensdag te horen dat hij met een stressfactuur van de voet kampt. Een ernstige kwetsuur die hem lange tijd buiten strijd zal houden.

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Baeten kende tot het oplopen van de blessure een mooi zomerseizoen. Zo stelde hij zowel zijn records op de 800m, 1000m als 1500m gevoelig scherper. Zijn 1’47″96, neergezet op de Flanders Cup-meeting in Lokeren, steekt er bovenuit. Met 1’47″97 in Ninove en een bronzen BK-medaille liet hij enkele weken geleden nog zien dat hij over een supervorm beschikte. De stressfactuur kwam dan ook ietwat onverwacht. “Ik kreeg geen tot heel vage aanwijzingen”, zo vertelt Stijn. “Het kwam dus ook uit de lucht gevallen. Normaal ging ik nog een 1500m in Merksem lopen en hazen op een 1000m, maar dat zat er helaas niet meer in. De pijn ging niet meer weg en we zijn dan ook foto’s gaan laten nemen. Woensdag kreeg ik via telefoon te horen dat het om een stressfactuur van de voet ging.” Er staat hem dus een lange rust- en revalidatieperiode te wachten. “Het was toch even balen toen ik het nieuws kreeg. Nu zit ik 6 weken in het gips en moet ik mij rustig houden om dan aan de lange weg terug te beginnen. We gaan zeker en vast achter de schermen hard werken en het hoofddoel voor volgende zomer blijft het EK voor beloften. Daar wil ik absoluut staan!”

Nog een gewaagde vergelijking om mee af te sluiten: Pieter-Jan Hannes liep in de zomer van 2012 eveneens een stressfractuur van de voet op. Op het EK voor beloften een klein jaar nadien in Tampère triomfeerde hij met goud in de 1500m.”