Nadat zijn broer Jonathan eerder op de week verstek gaf voor de Memorial Van Damme, moet ook de jongste Borlée, Dylan, de grootste nationale meeting aan zich voorbij laten gaan.

Dylan Borlée kampte met een rugblessure eerder op het jaar. De selectiecommissie van de atletiekbond besloot hem dan ook niet mee te nemen naar het EK in Zürich. Die beslissing kon op heel wat polemiek rekenen, zowel uit het kamp-Borlée als uit de hoek van kersvers sponsor, Crelan. Toch hield de bond voet bij stuk. De Belgische 4x400m, waar Dylan deel van had uitgemaakt, werd afgelopen weekend zevende in de EK-finale.

In een persbericht kondigde Dylan Borlée gisteren zijn afmelding voor de Memorial aan. “Dylan heeft besloten een punt achter zijn seizoen te zetten”, klonk het. Broer Jonathan onderging intussen een echo van de hamstrings, waar hij zich in Zürich kwetste tijdens de opwarming voor zijn individuele 400m-finale. “Er werd een scheurtje vastgesteld. Ook zijn seizoen is over”, meldde men eerder deze week.

Aanvankelijk kon de organisatie van de Memorial Van Damme pronken met de drie Borlée-broers op de 400m. Enkel Kevin Borlée staat nu nog op de startlijsten. De Memorial vindt plaats op 5 september;