Het EK atletiek bracht heel wat spektakel en knappe prestaties. De organisatie van de AG Insurance Memorial Van Damme is dan ook zeer tevreden dat ze in Zürich een flink pak van de smaakmakers heeft kunnen overtuigen ook naar Brussel af te zakken: voorlopig staat de teller op maar liefst 49 aanwezige EK-medailles.

17 gouden EK-medailles, 18 zilveren en 14 bronzen zullen dus op de 38e Memorial hun opwachting maken. Onder hen ook een sterke Nederlandse delegatie met de nieuwe Europese sprintkoningin Dafne Schippers (goud op de 100m en de 200m) die in Brussel de 200m loopt en Sifan Hassan (goud op de 1500m, zilver op de 5000m) op de 800m. Ook Susan Kuijken (brons op de 5000m) is erbij in de 3.000m.

Gatlin “dubbelt”

Justin Gatlin zal “dubbelen” in Brussel en dus zowel de 100 als de 200m lopen. Telkens met hetzelfde doel: de door hem gelopen beste jaartijden op beide afstanden (9.80 op de 100m, 19.68 op de 200m) scherper te stellen.

De AG Insurance Memorial Van Damme vindt plaats op vrijdag 5 september in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Tickets kunnen nog steeds besteld worden via de website www.aginsurance-memorialvandamme.be.

Jamaican Party

De Memorial is als finale van de IAAF Diamond League het einde van een lang atletiekseizoen voor vele atleten. Die avond laten ze dan ook alle remmen los om een goed feestje te bouwen in Brussel! Dit keer is de Spirito – de hipste nachtclub van Brussel – het decor voor de exclusieve Hello bank! Jamaican Party. Muziek wordt voorzien door niemand minder dan TLP met een gastoptreden van Kim Collins: een heuse sprintlegende op de piste!

Niet alleen de locatie is uniek en exclusief, ook de toegang! Er zijn dit jaar immers geen tickets te koop voor de Jamaican Party. Tickets zijn te winnen via www.hellobankjamaicanparty.be.