Morgen zien we de broers Borlée terug in de halve finales van de 400m, Julien Watrin strandde op 1 honderdste van kwalificatie.

Kevin Borlée liep gecontroleerd naar een tweede plaats in eerste reeks van de 400m met 45.72. Na een snelle start kon Kevin in de laatste 100m ontspannen blijven lopen, hij werd wel nog gepasseerd door de Fransman Mame-Ibra Anne maar een plaats in de top 4 was voldoende voor de halve finale dus geen enkel probleem voor Kevin.

Jonathan Borlée had het niet makkelijk vanuit baan 8 en moest alles geven om de pool Omelko van de vierde plaats te houden. Jonathan had het duidelijk moeilijker dan broer Kevin maar in de tweede reeks lag het niveau duidelijk hoger. Het was zwoegen om een matige 45.77 te halen maar hij zit wel in de halve finale.

Julien Watrin leek goed op weg naar de halve finale tot hij op 350m werd voorbijgesneld de Fransman Fonsat. Hij werd uiteindelijk vijfde met  46.31 en had tot de laatste reeks uitzicht op de halve finales met de verliezende tijden. Het mocht niet zijn voor Watrin want hij strandde uiteindelijk op 1 honderdste van Vitaliy Butrym uit Oekraïne.

Het interview van Sporza met Kevin bekijkt u hier. Dat met Jonathan vindt u dan weer via deze link, dat met Julien Watrin via deze.