Home » Nieuws » Nationaal » Thomas Van Der Plaetsen begint er morgen aan: “De vorm is goed dus ik kijk er wel naar uit”
Foto: Jasper Jacobs

Thomas Van Der Plaetsen begint er morgen aan: “De vorm is goed dus ik kijk er wel naar uit”

Thomas Van Der Plaetsen bijt morgen bij de Belgen de spits af van het EK in Zürich. Samen met Niels Pittomvils begint hij er al om 10u04 aan. De bronzen medaille van het WK indoor hoopt op nieuw op eremetaal, nu op een Europees toernooi.

“De vorm is goed dus ik kijk er wel naar uit”, zo liet Thomas al in het begin van het gesprek met David Naert vallen. “De enkel zou normaal 100% belastbaar moeten zijn voor de wedstrijd, dat is het belangrijkste.” Vooral het verspringen wordt belangrijk aangezien haar daar zijn enkel heel erg belast bij het afzetten. “Ik weet van mijzelf dat vanaf ik het stadion binnenstap er geen twijfel meer is in mijn hoofd.” Zijn doel is nog altijd een medaille. “Mijn verwachtingen zijn vrij hoog. Ik de hoop de vorm van de winter door te trekken en dan speel ik wellicht wel mee voor een medaille. Hopelijk kom ik dan ook op het podium terecht.”

Beluister het volledige gesprek met David Naert hier.