Abdelhadi El Hachimi werd zaterdag in de afsluitende 5.000 meter op de KBC Nacht veertiende in 13:37.12. Daarmee bleef hij onder het minimum van 13:40.00 en zou hij dus ook op deze afstand mogen uitkomen op het EK, maar hij kiest voor de marathon.

De bijna 40-jarige El Hachimi verwachtte wel degelijk de limiet. Hij startte naar ondervinding wat te snel en viel daarna langzaamaan een beetje terug. “Ik ben volop in voorbereiding op de EK-marathon. Ik voelde dat het tempo te hoog lag en moest dus wat vertragen. Maar toch ben ik tevreden van deze snelheidsprikkel met het oog op Zürich.” Op het Europees kampioenschap dat over een 3 weken wordt gehouden gaat El Hachimi dus uitkomen op de 42,195 km. Met een top 5-plaats zal hij al tevreden zijn, toch wil hij zijn medailleambities ook niet onder stoelen of banken steken. “Ik ga voor een medaille. Het parcours in Hannover waar ik 2:14:14 heb neergezet was helemaal niet snel en ik kan dus een pakje sneller.” Met de snelheid waar El Hachimi over beschikt kan hij de favorieten misschien zelfs pijn doen. In voorbereiding op Zürich loopt hij nog de 5.000m op het BK komende zondag, waarschijnlijk komt de halve marathon in het Nederlandse Urlum, komende zaterdag, ook nog op zijn programma.