Mo Farah heeft zich teruggetrokken van deelname aan de Diamond League van Glasgow van komend weekend. Farah, dubbel Olympisch en wereldkampioen, zou ziek zijn.

Mo Farah was één van de speerpunten op de 9e manche van de Diamond League in Glasgow. Hij zou aanvankelijk starten op de dubbele mijl, een ongebruikelijke afstand waar bijgevolg een mooie tijd op de wereldranglijsten inzat. De 31-jarige Farah zou echter vorige week al zijn opgenomen in een Amerikaans ziekenhuis met buikpijn. Hij wordt deze week in Engeland verder onderzocht.

Farah blijft optimistisch om fit te geraken tegen de Commonwealth Games, later op de maand. “Ik hoop de trainingen binnen enkele dagen te hervatten”, klonk Farah in een persbericht. “Normaal loop ik op 20 juli op de London Anniversary Games. Een week later staan de Commonwealth Games al op het menu.”

Farah bevestigde in juni al dat hij op die Gemenebestspelen zou starten op zowel de 5000m als de 10.000m. Afstanden waar hij eveneens al regerend wereld- en Olympisch kampioen op is.