Daags na de Flanders Cup-manche in Oordegem, stond alweer een grote nationale meeting op de agenda. In het Koning Boudewijnstadion hoopten heel wat binnen- én buitenlandse atleten op een mooie wedstrijd. Helaas viel rond halfweg voor heel wat atleten de meeting letterlijk in het water. Hordenloper Adrien Deghelt liet het niet aan zijn hart komen en kwalificeerde zich voor het EK in Zürich. Ook Stef Vanhaeren bedwong de hindernissen met succes. Hij had zich daarvoor al – in droge omstandigheden – kunnen plaatsen voor de 400mH.

Stef Vanhaeren - Foto: Jasper Jacobs
Stef Vanhaeren – Foto: Jasper Jacobs

Stef Vanhaeren klokte 50″05 op de 400m horden. Hij bleef daarmee 45 honderdsten onder de gevraagde beloftenlimiet. Zijn persoonlijke record (uit 2011) hield stand met amper 4 honderdsten.

Kort daarna trok een hevige regenbui over ons land. Helaas hield die ook halte boven het Koning Boudewijnstadion. De meeting diende zelfs even te worden stilgelegd. Na de herneming, weerhield dat Adrien Deghelt er echter niet van ook op de hoge horden een EK-limiet te doen sneuvelen. De Waal finishte op  de 110m horden in 13″67, exact de gevraagde limiettijd.

Anne Zagré en Eline Berings plaatsten zich eerder op het jaar al voor de EK-horden. Ook Tim Rummens liep al onder de 400m horden-limiet.

(later meer).