U zou het haast vergeten, maar ook komende zondag kunt u in eigen contreien topatletiek beleven. In het Koning Boudewijnstadion zal op de Brussels Grand Prix bijzonder veel (inter)nationaal geweld te bewonderen zijn, zak dus zondag gerust ook naar Brussel af!

Nog maar enkele uren geleden maakte de organisatie bekend dat de 3 broers Borlée, zowel Kevin, Jonathan als Dylan, zullen deelnemen aan de 400m op de Brussels Grand Prix. Niet alleen daarvoor moet u zondag richting de Heizel afzakken, er treden eveneens ook nog andere topatleten in actie.

Julien Watrin - Foto: Jasper Jacobs
Julien Watrin – Foto: Jasper Jacobs

Op de 100m wordt er uitgekeken naar Olivia Borlée. Zij zal het onder meer opnemen tegen de Ierse Niamh Whelan (SB: 11″73 – PR: 11″63). Op het kortste sprintnummer bij de heren zijn alle ogen gericht op de Zimbabwaan Makusha Ngonidzashe (PR: 9″89). Hij lijkt vermoedelijk de meeste concurrentie te zullen krijgen van Kemar Hyman (PR: 9″95 – SB: 10″23) van de Kaaimaneilanden. Op de 200m bij de dames wordt het allicht een duel tussen Olivia Borlée, de Ierse Kelly Proper (PR en SB: 23″38) en de Amerikaanse Jessica Young (PR:22″99 – SB: 23″28). Op de halve baanronde bij de heren staat Julien Watrin in poleposition voor de winst. De 22-jarige atleet van Dampicourt zal dan wel sneller moeten lopen dan de sterke Hongaar Gabor Pasztor (PR:20″94 – SB: 20″97). Op de 400m bij de dames doet Rani Nagels haar ultieme limietpoging voor het WK junioren in Eugene. Met de Ierse Ciara McCallion (PR: 55″41 – SB: 55″72)  krijgt zij een ideale concurrente. Bij de heren zijn alle ogen natuurlijk gericht op de drie broers Borlée die voor het eerst in lange tijd in één wedstrijd zullen aantreden. Zorgen zij voor het hoogtepunt van de Brussels Grand Prix? Het zou alvast goed kunnen.

Anne Zagré - Foto: Jasper Jacobs
Anne Zagré – Foto: Jasper Jacobs

De Brit Thomas Joe (PR: 1’46″36) heeft het sterkste record op de 800m bij de heren die ook sterk bezet is. Op de 1500m bij de dames eist de Indische Sini Ajith Markose (PR en SB: 4’10″51) de favorietenrol op. Op datzelfde nummer hoopt ook Sofie Van Accom op een snelle chrono. Traditioneel moet ook de kwaliteit van het deelnemersveld op de hoge horden niet onderdoen. Zo staat op de 100m horden bij de dames een duel tussen België en Nederland op het programma. De beste Belgische dames: Anne Zagré en Eline Berings nemen het op tegen de Nederlandse top: Sharona Bakker (PR en SB: 12″95) en Rosina Hodde (PR:12″93 – SB: 13″05).

Adrien Deghelt - Foto: Jasper Jacobs
Adrien Deghelt – Foto: Jasper Jacobs

Op de hoge horden bij de heren zwaait de Fransman Dimitri Bascou (PR en SB:13″25) de scepter. Kunnen Adrien Deghelt, Dario De Borger en de Nederlander Koen Smet (PR: 13″58 – SB: 13″74)  in zijn zog zich plaatsten voor het EK in Zürich? Op de 400m horden bij de heren gaan drie Belgen voor een EK-ticket: Michael Bultheel, Stef Vanhaeren en Erik Heggen. Aan de ideale accommodatie in Brussel zal het alvast niet liggen.

Thomas Van Der Plaetsen  - Foto: Ruben Van den Berghe
Thomas Van Der Plaetsen – Foto: Ruben Van den Berghe

In de kampnummers wordt het tot slot uitkijken naar enkele Belgen. Zo staan Margaux Quirin en Fanny Smets op de deelnemerslijst van het polsstokspringen, gaat Philip Milanov een duel aan met noorderbuur Erik Cadée (SB: 64m61 – PR: 67m30)  en zal Thomas Van Der Plaetsen strijden om de winst in het hoogspringen met de Nederlandse Europese kampioen bij de beloften Douwe Amels (SB: 2m22 – PR:2m28)  en de Chinees Guowei Zhang (PR: 2m31 – SB:2m29).

De deelnemerslijst van de Brussels Grand Prix kunt u hier nog eens zelf aanschouwen.

Het programma vindt u hier.