Anne Zagré zorgde gisteren toch wat voor de verrassing op de EAP-meeting in Nijvel. Ze wist op de 100m horden met 13″14 de Olympisch en tweevoudige wereldkampioene Sally Pearson te kloppen, die 13″19 klokte.

Pearson liet achteraf weten dat ze nog wat last had van een blessure aan haar rechterdij. Toch gaf de overwinning Zagré vertrouwen richting het EK in Zürich. “Naast Pearson kunnen lopen en haar bovendien nog kloppen was een indrukwekkende belevenis”, zo reageert ze bij Het Nieuwsblad. “Ik zou graag nog voor het EK mijn nationaal record (12″79) van de tabellen vegen. De weersomstandigheden stonden dit vandaag nog niet toe, maar ik heb nog kansen.” In Zürich wil de gewezen ver- en hinkstapspringster beter doen dan haar vijfde plaats van het EK in 2012.

Adrien Deghelt - Foto: Jasper Jacobs
Adrien Deghelt – Foto: Jasper Jacobs

Ook Adrien Deghelt bracht het er gisteren niet onaardig van af. Hij wist met 13″82 als tweede nog niet de EK-limiet (13″67) te lopen, want ook de omstandigheden speelden niet in zijn voordeel. “Jammer van het weer, want ik had de limiet zeker in de benen”, zo reageert Deghelt bij Het Nieuwsblad. “Ik wil absoluut richting het EK dus de tijd zal er stilaan moet uitkomen.”