Home » Nieuws » Internationaal » Piste » Diamond League Oslo: verslag + alle uitslagen

Diamond League Oslo: verslag + alle uitslagen

Met de Bislett Games in Oslo was de Diamond League aan zijn tweede Europese manche toe. Opnieuw sneuvelden weer heel wat wereldjaarbestes.

Er kwamen twee Belgen in actie in Oslo. Jan Van Den Broeck bleef opnieuw niet ver van zijn EK-limiet op de 800m. Ook Pieter-Jan Hannes miste maar nipt het BR op de mijl. Het verslag daarvan vindt u hier.

Opmerkelijke prestaties waren er onder meer van Evan Jager op de steeple bij de mannen. De Amerikaan bleef in zijn eerste steeplerace van het jaar met 8’06″97 amper 16 honderdsten boven zijn eigen nationaal record. Dat was echter niet voldoende voor winst. Die was weggelegd voor de Keniaan Kipchoge Birech in een WL van 8’02″37. Ook op de 5000m deed een Amerikaan lang mee tot het einde. Galen Rupp moest in de laatste ronde alsnog zijn meerdere erkennen in de Ethiopiër Yenew Alamirew (die won in een wereldjaarbeste van 13’01″57) en de Keniaan Mwangangi Ndiku.

De Fransman Pascale Martinot-Lagarde maakte indruk op de 110m horden bij de mannen. De Fransman domineerde het veld en scherpte zijn eigen WL aan met één honderdste tot 13″12 (zelfs met een lichte tegenwind).

Blanka Vlasic maakte na een langgerekte blessure haar terugkeer in het hoogspringen bij de vrouwen. De Kroatische wipte meteen over 1m98 en werd daarmee (gedeeld) tweede.

Ook het verspringen bij  de vrouwen werd boeiend. De Amerikaanse Tianna Bartoletta stelde het WL (met winst in 7m02) bij met 9 cm.

Bij de mannen in het speerwerpen stond de Fin Tero Pitkämäki lange tijd aan de leiding, al werd het op het einde nog bijzonder spannen. De Keniaan Yulius Yego bleef met zijn laatste poging van 84m17 slechts 1 cm onder de beste prestatie van Pitkämäki. Beiden zetten zo wel een seizoensbeste neer.

Bekijk alle uitslagen uit Oslo hier.