Sarah Rutjens lijkt in Vlaanderen momenteel onklopbaar op de korte sprint. Ze haalde op haar eigen trainingspiste in Gentbrugge de Vlaamse titel al binnen op de 100m en heeft met 11″85 ook de beste Vlaamse prestatie achter haar naam staan. Tijdens IFAM zal ze heel wat sterke (buitenlandse) concurrentie naast zich krijgen en gaat ze dus op zoek naar een absolute toptijd. 

Sarah Rutjens heeft er al een mooi seizoen opzitten en dat heeft ze te danken aan de goede voorbereiding. “Ik heb een hele goede voorbereiding gehad waarbij ik in tegenstelling tot vorig jaar geen last van blessures bij heb gehad. Ook op stage in Tenerife heb ik twee weken heel goed kunnen trainen in de zon.”

Sarah Rutjens - Foto: Ruben Van den Berghe
Sarah Rutjens – Foto: Ruben Van den Berghe

Met haar tijd van 11″85 ,die momenteel al achter haar naam staat, is ze dan ook heel tevreden. “Nadat 2013 een seizoen was met veel kleine blessures ben ik heel blij dat ik momenteel al sneller loop dan vorig jaar.” Haar persoonlijke records van 11″71 en 24″01 uit 2012 staan momenteel wel nog op de tabellen maar ook die hoopt ze dit seizoen nog aan te scherpen. “Ik ga er vanuit dat het dit seizoen enkel nog zal beteren en dan zullen die persoonlijke records wel sneuvelen. Vooral op de 200m zou ik heel graag onder de 24 seconden duiken want zo een tijd van 24″01 staat toch niet zo mooi.” Tijdens IFAM krijgt ze hier alvast de kans toe want zowel op de 100m als de 200m zal ze de concurrentie krijgen van heel wat buitenlanders en onze snelste Waalse meisjes.

Sarah droomt ook van het EK in Zürich. Individueel zal dit moeilijk worden al weet je op uiteraard nooit, maar op de aflossingen lijkt ze meer kans te maken. “Presteren in team is super leuk en moest ik dit op het EK kunnen doen zal ik uiteraard super tevreden zijn.” Om in Zürich te mogen aantreden zal de 4x100m aflossingsploeg een tijd van 44″10 moeten laten noteren.

 

IFAM 2014

Dit interview kadert in de reeks “IFAM-koorts”. Elke dag zetten wij minimaal één atleet, die hoge ogen wil gooien op 31 mei, in de kijker.  Bekijk het volledige IFAM-koorts archief hier. Meer info over de IFAM vindt u hier.