Stijn Baeten - Foto: Tomas Sisk
Stijn Baeten – Foto: Tomas Sisk

Stijn Baeten verbrak gisteren in Lokeren zijn persoonlijke beste op de 800m met zomaar even anderhalve seconde. De Bonheidse eerstejaarsbelofte schreef met een indrukwekkende 1’47″96 de A-reeks op zijn naam. Daarmee bleef hij slechts 71 honderdsten verwijderd van het EK.

Het werd een onverwachte wending in Baetens prille zomerseizoen. En dat smaakt naar meer. Op de IFAM bijvoorbeeld, waar de EKJ-ganger van vorig jaar opnieuw de dubbele baanronde aandoet. “Op training ging alles de afgelopen weken naar wens en dat uit zich nu. Ik had gehoopt op een PR, maar zo’n tijd, daar had ik uiteraard nog geen rekening mee gehouden”, klinkt de Leuvense student daags nadien. “Op de IFAM loop ik nogmaals op de 800m. Lokeren was trouwens nog maar mijn eerste echt snelle 800m van het jaar.”

Als Baeten de EK-limiet voor beloften (1’47″25) nog wat dichter kan benaderen sluit hij alvast niet uit. “Toch is het EK zeker geen hoofddoel. Ik ben alvast heel tevreden met deze scherpe tijd, zo vroeg op het jaar. Alles wat er nu nog bijkomt, is bonus.” Ook vorig jaar klokte Stijn Baeten al een scherpe chrono vroeg op het jaar. Op 1 mei liep hij in Herentals zijn EKJ-limiet met 1’49″42.

Stijn Baeten plant na de IFAM nog een 1500m in Nijmegen. Op het einde van juni trekt hij op hoogtestage om zich verder voor te bereiden op de KBC Nacht van de Atletiek en het BK AC.