Jan Van Den Broeck scherpte vorige week tijdens het Vlaams kampioenschap zijn snelheid nog aan op de 400m en liep dit weekend nog 1’48″01 op een meeting in Noorwegen. Dit geeft hem het nodige vertrouwen en hij voelt zich dan ook klaar om tijdens IFAM richting de EK-limiet van 1’46″75 te lopen. 

Hoe verliep de voorbereiding op de zomer?

Ik heb een zeer goeie voorbereiding gekend voor deze zomer. Ik ben vrij gebleven van blessures en door deze winter niet veel wedstrijden te lopen kon ik in maar vrij snel aan mijn basis beginnen werken op training. Na een aantal weken van rond 120 a 140km trok ik op stage naar Albufeira om de puntjes op de I te gaan zetten en vervolgens heb ik mijn België mijn stage nog doorgetrokken door in de hoogte tent, ‘Live high, train low’, te leven.

Voel je je stilaan klaar voor een snelle 800m?

Ondertussen ben ik een weekje uit mijn tent en ik verwacht dus dat de resultaten stilaan gaan komen. Ik voel me veel sterker dan vorig jaar en hoop op IFAM dan ook in een perfecte wedstrijd te belanden. Is dit het geval dan moet de EK-limiet er zeker en vast inzitten.

Waarom koos je voor de IFAM en wat zijn je doelen?

Mijn keuze voor IFAM is makkelijk, het deelnemersveld is goed om de limiet voor Zürich te halen en ik loop ook graag voor eigen publiek. Daarnaast is ook mijn sponsor, schilderwerken Veldeman, één van de grote sponsors van IFAM, dus ik doe dit ook met veel plezier voor hen. Hoofddoel tijdens IFAM is de EK-limiet, komt er iets meer uit de bus is dat uiteraard mooi meegenomen.

Hoe ziet de rest van de zomer er nog uit?

De rest van de zomer ligt nog niet helemaal vast. Ik trek wel zeker nog naar Vittel op stage en in de periode daarna piek ik naar de KBC-nacht en uiteraard ook naar het EK in Zürich.

 

IFAM 2014

Dit interview kadert in de reeks “IFAM-koorts”. Elke dag zetten wij minimaal één atleet, die hoge ogen wil gooien op 31 mei, in de kijker.  Bekijk het volledige IFAM-koorts archief hier. Meer info over de IFAM vindt u hier.