Polsstokpspringster Margaux Quirin plaatste zich reeds tijdens het indoorseizoen voor het WK junioren in Eugene en kon dus ontspannen aan haar zomerseizoen beginnen. “Ik ben heel erg blij dat ik me deze winter reeds kon plaatsen voor dit WK, zo kan ik me optimaal voorbereiden in plaats van deze limiet nog te moeten najagen. Ik ben net vijf weken op trainingsstage geweest naar Zuid-Afrika en hier verliep de voorbereiding erg vlot. Ook in België heb ik de trainingen zoals gepland kunnen afwerken. Ik ben dus vol goeie moed voor wat komen moet!”, aldus Margaux Quirin.

Margaux Quirin - Foto: Tomas Sisk
Margaux Quirin – Foto: Tomas Sisk

Quirin sprong dit zomerseizoen enkel al op de interclub en daar waren de omstandigheden niet goed. “Ik heb op de interclub gesprongen met een heel korte aanloop, dit is dus geen referentie voor mijn vormpeil. Straks spring ik mijn eerste echte wedstrijd in Lokeren en de week nadien op de IFAM. Dit zal mijn laatste wedstrijd zijn voor mijn examenperiode. Echt presteren moet ik nog niet op deze wedstrijden, alles staat in het teken van Eugene dus ik wil voornamelijk met een goed gevoel kunnen springen. Als de resultaten volgen dan is dat mooi meegenomen. We dokteren op de IFAM een soort van ‘playplan’ uit, zodat ik op het WK exact weet wat ik op welke hoogte moet doen (welke stok ik moet nemen etc, …).”

Op dit moment is de selectie voor het WK in Eugene slechts twee koppen groot! “Ja, we zijn nog niet met veel maar ik ben er van overtuigd dat er nog enkele gaan bijkomen. Op het WK ben ik er voornamelijk om te leren, maar dit wil niet zeggen dat ik me geen hoge doelen stel. Een finaleplaats wil ik zeker halen!”, aldus een gemotiveerde Margaux Quirin die we volgend weekend aan de slag zullen zien op de IFAM in Oordegem.

IFAM 2014

Dit interview kadert in de reeks “IFAM-koorts”. Elke dag zetten wij minimaal één atleet, die hoge ogen wil gooien op 31 mei, in de kijker.  Bekijk het volledige IFAM-koorts archief hier. Meer info over de IFAM vindt u hier.