Bram Ghuys, Vlaams kampioen hoogspringen met 2m19, heeft vorig weekend het seizoen goed aangevat. “Het was een heel goed begin, hopelijk kan ik deze lijn doortrekken. Ik ben deze winter vooral sterker geworden en mijn aanloop is een stuk regelmatiger. Ik hoop dus op constante prestaties in de buurt van 2m20 te blijven neerzetten met eens een uitschieter.” 

Vandaag springt Ghuys op de GP Lokeren en de week nadien op de IFAM in Oordegem. “Ik hoop nadien ook nog te kunnen deelnemen aan de FBK games in Hengelo, maar dat is nog even afwachten.”

Bram Ghuys - Foto: Jasper Jacobs
Bram Ghuys – Foto: Jasper Jacobs

 “Op de IFAM staan reeds 2 Britten van mijn niveau ingeschreven en het is dus zeker leuk om eens met tegenstand te kunnen springen. Daarom spring ik vooral op de Flanders Cups en een paar buitenlandse wedstrijden.”

Het doel voor Bram Ghuys is 2m23 dit seizoen. Daarmee zou hij het Belgische record van Brokken Bruno evenaren (dit record staat al sinds 1975 op de tabellen) “Alles hierboven zou mooi meegenomen zijn en natuurlijk zit 2m26 (selectienorm voor het EK in Zurich) al wel ergens in mijn achterhoofd maar dat is meer een droom. 6cm boven mijn persoonlijke record is heel hoog gegrepen en is zeker geen doel.”

Bram Ghuys zit momenteel in zijn laatste semester studies Toegepaste Informatica aan HoGent. “Dit semester is volledig stage en Bachelorproefgericht en ik heb een regeling kunnen treffen waarbij ik halftijds kan werken (maar dan wel 6 maand in de plaats van de voorziene 3 maand). Hierdoor is het mogelijk om elke ochtend mijn training af te werken. Ik heb dus gelukkig niet teveel last van studies en trainingen die overlappen”, aldus Bram Ghuys.

IFAM 2014

Dit interview kadert in de reeks “IFAM-koorts”. Elke dag zetten wij minimaal één atleet, die hoge ogen wil gooien op 31 mei, in de kijker.  Bekijk het volledige IFAM-koorts archief hier. Meer info over de IFAM vindt u hier.