Klaas Huwel werd één van de verrassingen tijdens het afgelopen Vlaams Kampioenschap door de 100m te winnen in een nieuw PR van 10″71. Ook tijdens IFAM wil Huwel stevig uitpakken en zijn PR’s nog wat verder aanscherpen. 

Met een Vlaamse titel & een PR van dik onder de 11″ heb je er al een geweldig seizoen op zitten. Had je deze vooruitgang verwacht?

Nadat ik het indoorseizoen met een goed gevoel wist af  te ronden had ik wel enige vooruitgang verwacht. Tijdens het indoorseizoen stelde ik namelijk al heel wat persoonlijke records scherper. Ik hoopte erop om tijdens de zomer, na enkele mindere jaren, terug met die 11 seconden-grens te kunnen flirten en bijgevolg de aansluiting met de Vlaamse sprinttop te maken. Hadden ze mij echter verteld dat ik dit zomerseizoen Vlaams kampioen zou worden in een tijd van 10.71, dan had ik hen gek verklaard. Ik kan het nog steeds moeilijk vatten.

Zag je voorbereiding er ten opzichte van vorige jaren anders uit waardoor je deze progressie hebt kunnen maken?

Dit jaar liep de voorbereiding vrij gelijklopend met die van vorig jaar. Na het indoorseizoen werd een weekje rust ingebouwd, waarna de basisconditie gedurende enkele weken opnieuw werd aangescherpt. Tijdens de paasvakantie werd er gestart met het specifiekere werk. We trokken in die periode tevens naar het Spaanse Roses voor een korte maar pittige trainingsstage. De verrassende progressie is naar mijn mening eerder te wijten aan het feit dat ik op training niet werd afgeremd door pijntjes of blessures.

Waarom heb je voor IFAM gekozen? 

Ik koos, in samenspraak met mijn trainster (Audrey Baguet), voor de IFAM vanwege de snelle piste, goede organisatie, gezellige sfeer en het internationale  deelnemersveld. Ik hoop er een snelle race op de 200 meter te kunnen lopen.
Wat wil je deze zomer nog bereiken?

Ik zou me nu graag wat meer willen focussen op de 200 meter, een tijd onder 22-seconden lijkt mij zeker haalbaar. Finaleplaatsen op zowel de 100 als 200 meter op het Belgisch Kampioenschap  A.C behoren ook tot de doelstellingen.

IFAM 2014

Dit interview kadert in de reeks “IFAM-koorts”. Elke dag zetten wij minimaal één atleet, die hoge ogen wil gooien op 31 mei, in de kijker.  Bekijk het volledige IFAM-koorts archief hier. Meer info over de IFAM vindt u hier.