Jolien Boumkwo beleefde op het Vlaams kampioenschap zaterdag in Gentbrugge een superdag. Ze verpulverde niet alleen het BR hamerslingeren, maar kogelde zich daarna ook nog naar een nieuw persoonlijk beste.

De Gentse werpster zat vorig seizoen nog in een dipje, maar is daar nu helemaal uit. Dat bewees ze nog maar eens in Gentbrugge waar ze in het begin van het kampioenschap meteen de toon zette. De thuiswerpster verbeterde haar eigen BR hamerslingeren met bijna 3 meter. Meer daarover vindt u trouwens via dit artikel. Later op de dag kon Boumkwo ook nog een PR werpen in het kogelstoten, 15m89. Met daarbij ook de afstand in het hamerslingeren (66m67) in rekening genomen, komt ze op twee nummers dicht bij de minima voor Zürich (kogel: 16m30 – hamer: 68m00). Genoeg dus om over te praten, en dat deden we ook. Bekijk het interview hierboven!