AC Herentals organiseert op 1 mei haar achtste Optifisk prijzenmeeting op het Bloso sportcentrum te Herentals. Ondertussen heeft de meeting zich een eigen karakter aangemeten. De organisatie kondigt met trots het deelnemersveld voor donderdag aan.

“Op de halve fond presenteren we een sterk en ruim deelnemersveld van regionale atleten en nationale toppers, met tempomakers voor alle reeksen.”, klinkt het bij de organisatie. “Ook de startlijst van de werpnummers is jaarlijks een blauwdruk van de Belgische top. In 2014 verschijnt bovendien voor het eerst polsstokspringen op het programma.”

Jolien Boumwko - Foto: Jasper Jacobs
Jolien Boumwko – Foto: Jasper Jacobs

Vorige editie zorgde Pieter-Jan Hannes voor de meest in het oog springende prestatie. Hij won de 3000m in 7’54″06. Deze chrono sloot het seizoen af als beste Belgische jaarprestatie. “Dit jaar komt onze meeting te vroeg voor Pieter-Jan, waardoor we een open wedstrijd mogen verwachten”, klinkt het. “De favorieten zijn Dieter Vanstreels, Wesley De Kerpel en de Nederland Roy Hoornweg. Tom Van Rooy maakt het tempo, om in de buurt van 8’00 uit te komen. Maar liefst 30 atleten zijn in staat onder de 9’ te blijven.” Bij de vrouwen zullen de ogen gericht zijn op thuisloopster Floor Michielsen. De kersverse nationale crosskampioene bij de scholieren aast op de EYOT-limiet van 9’43″54. De ervaren Veerle Dejaeghere werd aangetrokken om het tempo te verzorgen.

Ook op de 800m wordt een lokale atlete in de spits verwacht. In 2013 won Sofie Van Accom al eens vanuit de underdogpositie. Met haar sterke afgelopen seizoen is zij topfavoriete, al zal ze uit haar pijp moeten komen om Lotte Scheldeman, die afgelopen weekend reeds haar limiet voor deelname aan de EYOT (2’07”56) haalde, te kloppen. Bij de mannen is de 800m al jaren van hoog niveau.  Ook nu tekenen Jan Van Den Broeck en Pierre-Antoine Balhan present. De EK-limiet van 1’46″75 is het doel. Ook Stijn Baeten is opnieuw present. Hij liep in Herentals vorig jaar zijn EK-juniorenlimiet. Alexandre Screve wil zich plaatsen voor het WK junioren. In de B-reeks dueleren Geoffrey Marrion en Jean-Charles Byl om het Belgisch record masters M35.

Jolien Boumkwo zal moeilijk te kloppen zijn in kogel en hamer. Hetzelfde geldt voor Annelies Peetroons in het discuswerpen. In 2013 lukte Jurgen Verbrugghe de dubbel kogelstoten en discus. In het hamerslingeren zal Tim De Coster vermoedelijk zijn overwinning van vorige editie herhalen. De organisatie is bovendien opgetogen met de komst van de Nederlandse tienkamper Ingmar Vos. Hij combineert 100, 200 en polsstok.

De prijzenmeeting wordt voorafgegaan door een jeugdmeeting. Deze begint om 13u, de prijzenmeeting om 15u30.