Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Ruim drie weken geleden dropten de tweeling Borlée een bommetje in Belgisch atletiekland. Ze beslisten hun contract op te zeggen met de LBFA en uit de 4x400m aflossingsploeg te stappen. Intussen ondernam de Franstalige altetiekliga nog geen stappen om de plooien glad te strijken.

Dat de LBFA, in een jaar met nota bene een WK aflossingen en het EK in Zürich, hun twee meest roemrijke atleten nog niet benaderde heeft volgens hen te maken met de timing van hun persconferentie drie weken geleden. Daags nadien vertrok de clan Borlée immers richting Sint-Maarten voor een trainingsstage. “We namen akte van hun besluit, maar wij hebben hen niet gevraagd om te stoppen hé”, klonk technisch directeur Christian Maigret in de De Morgen.

Gisteren trok de Borlée family door naar de Verenigde Staten, waar ze op 9 mei deelnemen aan een universitaire wedstrijd. Jacques Borlée keert al voor die datum terug naar België om zijn selectie voor de 4x400m voor het WK estafetten bekend te maken… zonder zijn tweelingszoons. “Als vader steun ik hen volledig, als coach ligt het moeilijker”, klonk hij in diezelfde krant. De LBFA liet intussen verstaan zich af te vragen in hoeverre een Belgische afvaardiging op dat tornooi (en op het EK in Zürich) nog zinvol is zonder hun twee patrons.