De Belgische atleet Stefan van den Broek was afgelopen zaterdagmiddag veel te sterk voor de overige lopers in het Nederlandse Sleeuwijk, de tweede wedstrijd in het Running Center Road Circuit.

Nadat bijna 50 kinderen hun wedstrijdjes hadden gelopen stonden er onder prima weersomstandigheden bijna 120 lopers te trappelen hun 10 kilometer te gaan lopen. Meteen na de start nam van den Broek de leiding met in zijn kielzog de goudse atleet Said Kanfaoui en heel kort hierachter DAK atleet Koos Verweij.

Bij het ingaan van de eerste grote ronde had de 41-jarige Belg zijn kompaan gelost en ging alleen op jacht naar het parcoursrecord. De wind op de dijk en de lastige klimmetjes zorgden ervoor dat van den Broek vol door moest gaan om het record te breken en bij het bereiken van de finishstraat zag hij de klok doortikken, maar in zijn voordeel. Met een verschil van ruim een minuut brak Stefan van den Broek het record en kwam in een tijd van 31.39 over de streep en was tevens winnaar bij de senioren. Met deze solo race liet hij zien niet voor niets bij alle grote loopwedstrijden in Nederland in de top van de wedstrijd te finishen. De eenzame achtervolger Kanfaoui kwam ook nog onder het oude record van 32.45 en werd winnaar bij de Master 35 met een tijd van 32.31 Als derde overall kwam Verweij met een tijd van 33.42. Een zeer sterk opkomende Aissa Marguoum uit Dordrecht was de volgende atleet en tevens eerste Master 45 met een tijd van 33.58.

De volgende wedstrijd van het circuit vindt plaats op 22 mei in Woudrichem en voor alle informatie en de uitslagen kun je naar de website www.altenaroadcircuit.nl