Michael Rossaert is aan een vlekkeloze voorbereiding bezig. De junior van AC Waasland kende nog geen blessures en komt over een week al voor het eerst in actie op het PK. Hij wil vooral zijn goede vorm van in het indoorseizoen bevestigen op de outdoorpiste. Hij mikt op het BK alle categorieën, al staat de nationale titel bij de junioren ook op zijn verlanglijstje. Lees hieronder een interview met de Oost-Vlaamse sprinter.

Michael Rossaert - Foto: Tomas Sisk
Michael Rossaert – Foto: Tomas Sisk

Hoe staat het met de voorbereiding?  Hopelijk nog geen last gehad van blessures?

De voorbereiding begint alsmaar beter te gaan, maar we zijn een goede basis aan het leggen zodat we pas over een maand of twee echt top zijn. Ik heb tot nu toe niets gevoeld van pijntjes, dus ik kan gelukkig 100% hard trainen.”

Wanneer treed jij voor het eerst aan dit seizoen? Heb je een bepaalde meeting waar je naar piekt?

“Normaal is mijn eerste wedstrijd het provinciaal kampioenschap en ik zal daar deelnemen aan de kortere afstanden (100m en 200m). Ik zal immers deze zomer nog wel genoeg baanrondes afwerken. Pieken doe ik naar het BK alle categorieën. Daar wil ik echt het heel goed doen en vooral bevestigen.”

Wanneer ben jij tevreden over je outdoorseizoen? 

“Dat is een moeilijke vraag. Ik zal vooral blij zijn als ik Belgisch kampioen bij de junioren ben geworden en voor het overige zal ik wel kijken hoe het loopt.”

Is er een bepaalde Belgische atleet waar je naar uitkijkt dit zomerseizoen?

“Ik kijk natuurlijk zoals zovelen uit naar de Borlées. Ik zou graag nog eens tegen ze willen lopen op het BK, hopelijk lukt dat.”

zomerkriebels14

Klaar voor het zomerseizoen? Atletieknieuws alvast wel!

Maar zijn ook onze Belgische atleten klaar voor een EK-jaar? Volg het via onze “ZOMERKRIEBELS”