Aurélie De Ryck heeft zin in het zomerseizoen. De atlete van AC Lyra is tevreden over haar stage in Zuid-Afrika en Tenerife en heeft er goed hoop op dat ze in 2014 weer kan bewijzen dat ze er staat. De EK-limiet voor Zürich is haar doel en daar zal ze dan ook naartoe werken. “Die limiet is zeker niet onmogelijk”, aldus de 21-jarige polsstokspringster in onderstaand interview. Lezen maar!

Aurélie De Ryck - Foto: Jasper Jacobs
Aurélie De Ryck – Foto: Jasper Jacobs

Dag Aurélie, hoe staat het met de voorbereiding? Hoe verliepen de stages? Hopelijk nog geen last gehad van blessures?

“Ik mag over het algemeen tevreden zijn van de afgelopen stages in Zuid-Afrika & Tenerife. Na de trainerswissel in december was het vooral aftasten naar de belastbaarheid van mijn lichaam door de nieuwe trainingsaanpak. Ik ben vooral krachtiger geworden de laatste weken en dit zie je ook in mijn sprongen zelf. In Tenerife (paasstage) heb ik de laatste week wel wat pech gehad, ik ben 3 dagen ziek geweest met buikgriep en liep een lichte contractuur in mijn quadriceps op. Toch denk ik weer een stap voorwaarts gezet te hebben. De puzzelstukjes (kracht-snelheid-techniek) passen nog niet volledig in elkaar, maar ik geloof er wel in dat dit deze laatste maand van de voorbereiding wel zal gebeuren.”

Wanneer treed jij voor het eerst aan dit seizoen? Heb je een bepaalde meeting waar je naar piekt?

“Op 17 mei zal ik mijn wedstrijdseizoen aanvangen met het Vlaamse kampioenschap. Mijn wedstrijdkalender staat nog niet volledig op punt omdat we nog bezig zijn met het plannen van buitenlandse gelegenheden. Toch staat alles wel in teken van het EK te Zürich. De limiet bedraagt 4m35 voor de U24 en dat is 7cm boven mijn persoonlijk record, zeker niet onmogelijk dus.”

Wanneer ben jij tevreden over je outdoorseizoen? Bepaalde tijden voor ogen die je absoluut wil klokken?

Na 2 moeilijke jaren van blessureleed hoop ik eindelijk een seizoen volledig te kunnen afwerken zonder blessures. Mijn schouder is volledig terug in orde en dit kan geen hinder betekenen voor mijn wedstrijden. De EK-limiet behalen zou een zeer mooi begin zijn van dit seizoen, maar ik bekijk het zeker stap voor stap. Polsstokspringen is een zeer moeilijke discipline om bepaalde doelen voorop te stellen, de omstandigheden spelen een enorm belangrijke rol. Indien deze goed zijn, zit een persoonlijk record er zéker in. “

Is er een bepaalde Belgische atleet waar je naar uitkijkt dit zomerseizoen?

Het is steeds spannend afwachten om te zien welke atleten progressie hebben gemaakt, dat maakt de wedstrijden ook zo interessant. Ik volg dus niet alleen het polsstokspringen maar zowat alle disciplines. Ik kan alleen mijn eigen trainingsgroep beoordelen aangezien ik deze dagelijks bezig zie. Ik denk dat Axelle Dauwens een mooi seizoen zal hebben. Ze draait nog niet zo lang mee in de atletiekwereld en haar progressiemarge en gedrevenheid zijn enorm. We supporteren steeds voor elkaar, maar dat geldt voor iedereen in de trainingsgroep van Philip Gilson.”

zomerkriebels14

Klaar voor het zomerseizoen? Atletieknieuws alvast wel!

Maar zijn ook onze Belgische atleten klaar voor een EK-jaar? Volg het via onze “ZOMERKRIEBELS”