Seppe Thys, aangesloten bij Atletiekclub Meetjesland, die herstelt van een operatie aan de knie is gemotiveerd om na een misgelopen indoorseizoen er een goed outdoorseizoen van te maken. Hij doet dit echter niet alleen, hij gaat hiervoor in zee met het sportmanagementbedrijf One4Seven.

One4Seven, gerund door Rudi Vandenput, is een jong opkomend bedrijf dat zich focust op jonge beloftevolle atleten in het voetbal, wielrennen en sinds kort ook in de atletiek. De prestaties van Thys afgelopen zomer op de Europabeker in Dublin (2e 400m – 2e 4x400m) en het EK U23 in Tampere (zilver 4x400m) overtuigden One4Seven van zijn kwaliteiten. Ex-atleet Korneel Deblock, Sport & Event Consultant bij One4Seven, zal het management van Seppe Thys onder zijn hoede nemen. Met deze meer professionele omkadering wil Seppe werken richting een succesvol zomerseizoen, met het Europees Kampioenschap in Zurich in het achterhoofd.

Thys wil meer internationale wedstrijden lopen, daar is de concurrentie groter om te jagen op een nieuwe besttijd en kan hij zich in de kijker lopen voor een plaats bij de Belgische 4x400m ploeg met uiteraard de broers Borlee.  De goudenspike-winaar voor teams (4x400m U23) van 2013 blijft evenwel met beide voeten op de grond en wil eerst volledig herstellen van zijn knieblessure. Eind maart vertrekt hij richting Tenerife met coach Philip Gilson en collega atlete Axelle Dauwens om daar drie weken hard te trainen en de basis te leggen voor het komende zomerseizoen. Nadien volgen de gebruikelijke wedstrijden zoals de beker van Vlaanderen en het Vlaams Kampioenschap, maar daarnaast zullen er wellicht dus enkele mooie internationale wedstrijden op zijn programma komen te staan. One4Seven laat het overigens niet bij Seppe Thys alleen, ze zijn bezig met een atletieksegment uit te bouwen waarvan enkele beloftevolle atleten deel van zullen uitmaken.