Nafissatou Thiam kwam vandaag als eerste Belgische in actie op het WK indoor in Sopot. De hoogspringster sprong in de kwalificaties niet naar de vereiste 1m95, maar eindigde uiteindelijk wel nog bij de eerste 8 atletes.

Het ging lang zeer goed voor de 19-jarige Luikse aangezien ze bij haar eerste poging telkens over 1m79, 1m84, 1m88 en 1m92 wipte. Dan werd de lat naar 1m95 gebracht en toen werd het spannend. Wie hierover ging was zeker van de finale. Thiam stootte driemaal de lat er af, maar uiteindelijk mocht ze toch een ticket voor de finale meenemen. Het zat immers zo: slechts 7 atletes gingen over 1m95, waardoor er nog 1 atlete bij mocht worden genomen, de atlete met het beste afgelegde parcours van de andere deelneemsters. Blanka Vlasic beging over de hele wedstrijd maar 3 foutieve pogingen, telkens op 1m95 en mocht dus door na de finale. Nafi Thiam legde qua foutieve pogingen net hetzelfde parcours af als Vlasic en mocht dus ook naar de finale. Het was dus kantje boordje voor Thiam, maar een finaleplaats heeft ze beet, op zich al heel mooie prestatie. De finale wordt morgen gehouden omstreeks 19u15. Kijken dus! Bekijk hier het programma van de andere Belgen.

De 9 finalistes voor het hoogspringen bij de vrouwen 

1 Ruth BEITIA SPAIN ESP 1.95 Q O O O O
2 Maria KUCHINA RUSSIA RUS 1.95 Q O O O XO O
3 Marie-Laurence JUNGFLEISCH GERMANY GER 1.95 Q XO O O XO O
4 Levern SPENCER SAINT LUCIA LCA 1.95 Q O O O XO
4 Kamila LICWINKO POLAND POL 1.95 Q O O O O XO
6 Justyna KASPRZYCKA POLAND POL 1.95 Q O O O XO XO SB
7 Emma GREEN TREGARO SWEDEN SWE 1.95 Q O O XXO
8 Blanka VLAŠIC CROATIA CRO 1.92 q O O XXX
8 Nafissatou THIAM BELGIUM BEL 1.92 q O O O O XXX