Home » Nieuws » Nationaal » Tobias Capiau: “Van Der Plaetsen gaat ons fier maken in Sopot” [interview]
Jordan Paquot en Tobias Capiau afgelopen winter op het BK 60m. - Foto: Tomas Sisk

Tobias Capiau: “Van Der Plaetsen gaat ons fier maken in Sopot” [interview]

Tobias Capiau werkte gisteren zijn laatste indoorwedstrijd van het seizoen af. De scholier van AC Deinze ging aan de haal met goud in het verspringen en zilver op de 60m.

Capiau was niet super tevreden over zijn gelukte sprongen in het verspringen, maar hield er toch een goed gevoel aan over. Op de 60m snelde hij naar  7″04, maar Jordan Paquot, de Belgische recordhouder op de 60m bij de cadetten, bleek met 7″00 nog iets sneller. “Met zo’n snelle tijd pak je normaliter altijd goud”, aldus Capiau. De tweedejaarscholier is tevreden over zijn indoorseizoen en hoopt outdoor zich te plaatsten voor de EYOT. Deze vinden plaats in Azerbeidzjan en de limiet bedraagt 7m34, een haalbare afstand zo denkt Capiau die er deze zomer alles gaat aan doen om het minimum te halen. Verder spraken we met Tobias Capiau onder meer nog over het WK indoor waar hij een sterke Thomas Van Der Plaetsen verwacht. Bekijk het interview hierboven.