Bram Ghuys op het BK AC Indoor - Foto: Tomas Sisk
Bram Ghuys op het BK AC Indoor – Foto: Tomas Sisk

Bram Ghuys tekende vandaag present in Apeldoorn voor een hoogspringwedstrijd. Op het NK indoor voor senioren trad hij buiten competitie aan en bracht hij zijn seizoensbeste naar 2m14.

“Mijn sprong op 2m14 was heel goed”, zo vertelt een tevreden Ghuys. “Vorige week strandde ik op het BK AC Indoor nog op 2m13, maar vandaag ging het beter en zette ik een stap in de goede richting.” De hoogspringer van OEH probeerde het nog op zijn persoonlijk recordhoogte van 2m18, maar vond pas in de laatste poging het goede ritme en stootte daarbij heel ligt de lat af. Volgende week sluit de student Toegepaste Informatica normaliter zijn indoorseizoen af met het BK voor junioren en beloften. “Hopelijk kan ik het goede gevoel dat ik vandaag enkele keer vond, voortaan in elke sprong vinden en dan zal de resultaten wel komen.” 

De Nederlandse hoogspringtitel ging vandaag trouwens naar de beloftekampioen van Tampére, Douwe Amels. Hij wist na een moeizame voorbereiding met een knieblessure naar 2m18 te springen.