Thomas Van der Plaetsen - Foto: Jasper Jacobs
Thomas Van der Plaetsen – Foto: Jasper Jacobs

Thomas Van Der Plaetsen had zijn zinnen gezet op de zevenkamp van afgelopen vrijdag en zaterdag in Tallinn. Daar ging hij zich trachten te plaatsen voor het WK indoor, maar ziekte gooide roet in het eten. Komend weekend doet er zich een nieuwe gelegenheid voor, het NK meerkamp in Apeldoorn.

De atleet van AC Deinze arriveerde in Tallinn met lichte keelpijn en die is enkel maar toegenomen. Toch wou Thomas alleszins proberen, maar hij heeft moeten constateren dat hij amper kracht had en zijn recuperatieproces ook aan de wensen overliet. De wedstrijd staken was het enige wat hij kon doen, maar dat betekende zeker geen einde van het winterseizoen, want hij had de goede vorm te pakken de weken ervoor. Dat lieten zijn resultaten duidelijk uitschijnen.

Het Nederlands kampioenschap meerkamp komend weekend geeft Van Der Plaetsen nog een kans om zich te plaatsten voor het WK indoor in Sopot. “De ambitie is inderdaad dezelfde als vóór Tallinn”, zegt hij tegen Atletiek Vlaanderen. “Echt veel conditie kan ik in die paar dagen niet kwijtgespeeld zijn. Ik moet nu nog een beetje uitzieken. Het komt er vooral op aan om zaterdag 100% gezond aan de start te staan.” Van Der Plaetsen kijkt in Apeldoorn niet enkel de Nederlanders Eelco Sintnicolaas en Ingmar Vos in de ogen, maar ook de sterke Amerikaan Trey Hardee maakt normaliter zijn opwachting.