Jolien Boumkwo - Foto: Jörgen Lammens
Jolien Boumkwo – Foto: Jörgen Lammens

Jolien Boumkwo kogelde haar vorig weekend richting de Vlaamse alle categorieën titel met 14m55. “Ik ben niet ontevreden, maar ik wil dit seizoen wel nog ietsje verder”, zo reageerde ze na haar wedstrijd.

Vorig jaar rond het Vlaamse kampioenschap begon Atletieknieuws met video-interviews af te nemen met atleten. Jolien Boumkwo was de eerste die geïnterviewd werd na het behalen van de Vlaamse titel met 15m00. Een jaar later namen spraken we wederom met de werpster van RCG na haar wedstrijd. Ze deed het minder dan in 2013 met 14m55. Toch was ze niet ontevreden, want op dit moment maakt ze nog een aanpassingsperiode door als gevolg van de verandering van trainer. Maar ze ziet het positief in en wil deze winter zeker nog vooruitgang boeken. Zo zou ze graag haar persoonlijk record van 15m00 verbeteren en als alles goed valt lijkt volgens haar zelfs nog meer mogelijk. Bekijk hier een interview met Boumkwo.